Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Defterdarımız Sayın Aliaddin KARPINAR birim amirleri ile kapsamlı bir toplantı yaptı.

Tokat Defterdarı Aliaddin KARPINAR başkanlığında vergi dairesi müdürleri ile malmüdürlerinin katılımı ile kapsamlı bir toplantı yapıldı. Toplantıda Tokat Defterdarlığının 2023 yılı tahakkuk, tahsilat ve denetim konusundaki faaliyetleri ayrıntıları ile masaya yatırıldı. Birim amirleri ile 2023 yılı değerlendirilmesi yapılırken 2024 yılında yapılacak işler anlatıldı ; ayrıca, malmüdürlürleri ile vergi dairesi müdürleri 2023 yılı çalışmaları ile ilgili dairelerinin faaliyetleri hakkında Defterdarımıza sunum yaptı.

Yapılan sunumlarda Tokat Defterdarlığı olarak Hazine ve Maliye Bakanlığınca verilen hedeflere ulaşıldığı ve Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda yapılan denetimlerde kayıt dışı ekonominin önlenmesi için denetimlerin sürdürülmesi konusunda gerekli çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Defterdarımız Aliaddin KARPINAR; kayıt dışı ekonomi ile mücadele öncelikli hedefleri olduğunu, bu konuda Hazine ve Maliye Bakanlığımızın talimatlarının tam olarak yerine getirilmesini birim amirlerinde istedi ve bunun takipçisi olacaklarını da belirtti. Mükelleflerin vergiye uyumu konusunda Mükellef ile yakın iletişimde olunması gerektiğini belirtti. Yine İl Defterdarımız birim amirlerinden mükellefleri bilgilendiren, yol gösterici olarak uyumlu ve belge düzenine uyan bir mükellef oluşmasına yardımcı olmalarını istedi.